Workshops

Dit jaar hebben we verschillende workshops op het programma waarvan je er twee kunt gaan volgen.

Er is keuze uit de volgende workshops:

‘Cijfers en letters’
Workshop over statistieken

• 1 Coke – “The Real Thing” (10%)
• 2 Pepsi light, River coke – Any coke will do (20%)
• 4 Mountain Dew, 7-Up, Orange, Do not want coke (40%)
• 3 Clear – Never heard of Coke

Ben je nieuwsgierig wat bovenstaande woorden en getallen te maken hebben met zending? Kom dan naar de workshop ‘cijfers en letters’ en ontdek dat Gods zending geen spelletje van coca cola is.

‘Je weg met God’
Workshop creatieve verwerking

In deze workshop krijg je de tijd om na te denken over hoe je tot nu toe met God ‘onderweg’ bent geweest, en de richting die hij je wijst voor de toekomst. Dit doe je door een schilderij te maken over je ‘wandeling met God’ in het verleden, nu en in de toekomst. Het gaat niet om het resultaat (je hoeft het schilderij niet boven je bed te hangen) en je hoeft niet creatief te zijn. Het schilderen geeft je de ruimte om te reflecteren op hoe God jou geroepen heeft: Op welke momenten in je leven ervoer je zijn aanwezigheid en leiding? Hoe spreekt de Geest jou aan over waar jouw ‘grootste plezier en de grootste honger van de wereld’ elkaar ontmoeten? Waartoe word jij geroepen?

‘Bekend maakt bemind’
Workshop over kennismaking met Moslims

Wie of wat moet je geloven? Is iedere moslim een terrorist zoals sommige media het voorspiegelen? Of dienen de moslims dezelfde God en gaan ze naar de hemel? Is er iets in de Bijbel te vinden over moslims? Wie zijn de moslims? Ontdek in deze workshop verrassende antwoorden.

‘Hallo, hier ben ik!’
Workshop Kennismaking met Xplore Mission

Ben je voor de eerste keer op een Xplore Mission weekend, dan komt er heel veel op je af. Wat betekent Xplore Mission en wat doet deze ‘club’ voor jou? Misschien ben je er nog helemaal niet zeker van wat God van je vraagt. Of je weet inmiddels wel dát Hij je roept en wil inzetten alleen weet je niet hoe je het praktisch moet aanpakken. Deze interactieve workshop wil je hierin helpen: we kijken graag met je mee waar je aan moet denken en welke vervolgstapjes jij zou kunnen nemen.

‘1+1=3’
Workshop Financiën

Ook in zending kunnen we niet om financiën heen. We geloven dat God voorziet in alle middelen en dus ook in deze middelen. Hoe gaat dat? Hoe maak je een plan van aanpak en waar moet je aan denken? Wat moet je leren loslaten en hoe doe je dat? Wat zegt Gods woord hierover? Allemaal logische vragen die we in deze workshop aan de orde willen laten komen.

‘Deel je verhaal’
Workshop Communicatie hier en daar

Steun jij mensen die uitgezonden zijn en krijg je al jaren dezelfde prachtige nieuwsbrief waar je je echt toe moet zetten om hem door te lezen. Of misschien ben je zelf al eens eerder uitgezonden geweest en heb je moeite gehad om je verhaal te delen door de veiligheidsmaatregelen die je in acht moest houden. Deze workshop geeft je innovatieve tips om mensen mee te nemen in jouw verhaal.